Du er her: WebStudie Om Internet Postlister Retur til start

Postlister

En postliste (mailing list) er en liste af folk, der deler interesse for et eller andet og har meldt sig på samme liste. Et godt alternativ til nyhedsgrupperne.

Vil du fortælle om din nyeste oplevelse i din yndlings aversion til alle med samme aversion, behøver du ikke sende post til dem alle, men kan nøjes med at sende t brev til den liste, de er på. På den vis fungerer de som nyhedsgrupper. Men postlister kræver tilmelding og måske endda godkendelse fra dem, der allerede er på listen, og støjniveauet er dermed meget mindre end i nyhedsgrupperne.

Det kan derfor være en fordel at tjekke om der er postlister viet til dine interesser, før du tjekker. om der er nyhedsgrupper med samme sigte. Indholdet og de deltagende på postlister er generelt af højere kvalitet, end det man finder på Usenet.

Der er en del lister over offentligt tilgængelige postlister, hvoraf en af de bedste er Publicly Accessible Mailing Lists. Her er det muligt både at bladre og søge sig frem til en postliste efter behag. Vil du også se de private postlister, du måske med lidt held kan fedte dig ind på, så skal du besøge Liszt, hvor der er oplysninger om overvældende mange lister.

Er du kun til danske lister, bør du hoppe til Jubii! for at se på det pauvre udvalg.


[ start ]   [ indhold ]   [ e-mail ]