Du er her: WebStudie Om Internet Virus Retur til start

Virus

Virus er som bekendt en grim størrelse. Ikke blot den biologiske vira er en trussel mod folkesundheden, men også den elektroniske vira, der er en destruktiv enhed udtænkt af syge hjerner, kan sprede ødelæggelse. Ikke i form af død og lemlæstelse, men i form af ødelæggelse af vitale data og programmer.

En ting er dog helt sikkert. Virus kan ikke spredes med en almindelig "flad" e-mail, kun via eventuelle vedhæftede filer eller makroer. Virus kræver eksekverbar kode. Enten i form at et program eller i form af en makro. Så er det slået fast en gang for alle!

Makrovirus er det, der spredes hurtigst i øjeblikket. Moderne kontorprogrammer anvender i vid udstrækning makroer, især hvor man anvender mange specielt tilpassede dokument-skabeloner. Makrovirus spredes fortrinsvis via filer på Internet eller i nyhedsgrupper, og når de er kommet "ind i varmen", kan det gå uhyggeligt stærkt med at brede sig på pc'en eller i netværket. Problemet er ydermere, at du tilsyneladende kan fjerne virus, men hvis et enkelt dokument eller fil indeholder en virus, vil den atter brede sig på et eller andet tidspunkt. Så hvis du skal downloade filer på DOC- eller XLS-formater, bør alarmklokken ringe.

Krigen mod vira har nu været i gang i mange år. Krigsscenen ser sådan ud: på den ene side en lille gruppe hårde hackere, på den anden side firmaer som McAfee, Thunderbye og Symantec, og midt imellem er vi, brugerne.

SARC (Symantec Antivirus Research Center), som til daglig står for support og research med hensyn til vira, har lagt deres virusdatabase på nettet. Databasen Virus Encyclopedia, er et stort gratis online leksikon, der indeholder detaljerede oplysninger om stort set alle kendte vira. Du kan læse, hvad virusen gør, hvordan den spreder sig selv, hvorledes du fjerner den, og meget mere. Leksikonet er en glimrende kilde, hvis du har været ramt af virus og gerne vil vide lidt mere, inden man melder alt klart.


[ start ]   [ indhold ]   [ e-mail ]