Du er her: WebStudie Websmeden Gode råd om test af websted Retur til start

Gode råd om test af websted

En vigtig del af opbygningen af et websted er afprøvningen.

Afprøvningen kan ske offline på din egen pc. Her kan du bedømme udseende og funktionalitet af siderne og hurtigt rette i dem. De fleste HTML-editorer giver mulighed for at kalde browseren direkte fra redigeringsmiljøet og således lave en hurtig tilretning af filerne.

Når denne fase er afsluttet, kan du lægge filerne ud på nettet. Selv om de ikke er færdige, kan du sagtens have dem liggende offentligt tilgængeligt i et underbibliotek eller en særlig mappe og have et par udvalgte brugere til at prøve dem efter.

Du skal især være opmærksom på, at dit websted kan virke forskelligt fra browser til browser. Du skal som minimum tilstræbe, at siderne bliver testet på Netscape Navigator 3.0 og Microsoft Internet Explorer 3.02. Det anbefales ligeledes, at du tester webstedet ved forskellige modem hastigheder. Det anbefales, at et websted fungerer perfekt ved minimum 14.400 bps.

Ofte vil du opleve, at det, der fungerede perfekt og gnidningsløst offline, bliver tungt og hakkende online. Så er det tilbage til tegnebordet.


[ start ]   [ indhold ]   [ e-mail ]