Du er her: WebStudie Om Internet Hacker angreb Retur til start

Hacker angreb

Inden du kaster dig ud i en beskrivelse af de mest udspekulerede kendte hacker-angreb, skal begreberne hacking, cracking og phreaking lige på plads først.

Hacking er at gennemtrænge en computers sikkerhedssystem af ren nysgerrighed uden at misbruge eller ødelægge systemet på nogen måde. Ægte hacker etik er at bevise, at intet er umuligt i den digitale verden.

Cracking er en anden måde at bryde ind i en computer - ofte ved at gætte sig til systemadministration eller passwords - med det formål at skade, fjerne eller ændre systemet for egen vindings skyld, hævn eller lyst. Rigtige hackere ser ned på crackere, og det er også ofte dem, du kan læse om i avisen, hvor de har gjort skade for flere millioner kroner.

Phreaking er at hacke telefonlinier. Der er mange variationer af phreaking, lige fra at stjæle fra telefonselskaberne til at tilkoble en lille enhed som blinker, når din telefon ringer. Phreaking er grundlæggende kunsten at udnytte fejl og mangler i telesystemerne.

Læs om de kendteste hackerangreb udført af:

Du kan læse mere hackningens uhyggelige verden og dens terminologi hos Secure Index eller Project Metaverse.

Er du i besiddelse af andre hacker beskrivelser, som du gerne vil have publiceret her på webstedet, så er du meget velkommen til at sende dem til webstudie@keld.dk. Alle royalities vil selvfølgelig tilfalde dig.


[ start ]   [ indhold ]   [ e-mail ]